ABD Başkanı Joe Biden, bugün Romanya'nın başkenti Bükreş'te Doğu Avrupa'daki NATO ülkelerinin liderleriyle video konferans yöntemiyle yapılacak olan zirveye katılıp, Karadeniz bölgesinin güvenliğini ve Ukrayna konusunu görüşecek.


Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, ABD Başkanı Joe Biden'ın Karadeniz bölgesi ve Ukrayna'daki güvenlik odaklı Doğu Avrupa NATO ülkelerinin Pazartesi günü Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenecek sanal zirvesine katılacağını söyledi.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Joe Biden'ı bugün Bükreş'te yapılacak Bükreş-9 zirvesinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Iohannis, "Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile beraber, NATO zirvesine hazırlık olarak NATO Sekreteri Jens Stoltenberg'i de ağırlayacağız ve Atlantik ötesi ilişkilerine, NATO 2030'a, doğu hattındaki savunmaya ve caydırmaya odaklanacağız" dedi.


Biden, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya ve Slovakya cumhurbaşkanları toplantıya video konferansla katılacak.


Ortadoguhaber.com