ABD donanmasına ait devriye gemileri, Umman ve Pakistan açıklarındaki Arap Denizi’nin kuzeyinde seyreden bir balıkçı teknesine operasyon düzenledi. Yemenli 5 kişinin bulunduğu balıkçı gemisine çıkan askerler, bin 400 kalaşnikof ve 226 bin 600 mermiye el koydu.

ABD donanmasının Bahreyn merkezli 5. Filosu’ndan yapılan açıklamada, balıkçı teknesinin Yemen’deki Husilere yasa dışı silah kaçırmak için kullanılan rotada seyrettiği belirtilidi.

İRAN SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede yaklaşık 7 yıldır süren çatışmalarda 233 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen'de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulaştı.

BM'ye göre, dünyanın en büyük insani krizlerinden birinin yaşandığı Yemen'de, 30 milyonluk nüfusun yüzde 80'i insani yardıma ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.

İran, Husileri silahlandırdığı yönündeki suçlamaları reddediyor.