ABD, Afganistan’da El Kaide Lideri Eymen ez Zevahiri’ye drone saldırısı düzenledi ve El Kaide liderinin ölümüne neden oldu.

Bu saldırının ardından Joe Biden resmi olarak Zevahiri’nin ölümünü doğruladı. Afganistan’daki Taliban yetkilileri ise ABD’nin yaptığı saldırının Doha Anlaşması’na aykırı olduğunu açıkladı.

ABD’nin, El Kaide liderinin Afganistan’da öldürülmesinin ardından Taliban yönetimindeki Afganistan’a büyük yaptırımlar uygulayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

Afganistan, ABD’nin ülkeden çekilmesinin ardından yaşadığı ekonomik bunalım Afgan halkını derinden etkiledi. Ayrıca, ABD’nin Afganistan halkına ait olan 7 milyar dolarlık rezervi de iade etmek istemiyor ve bunun için de birçok neden öne sürüyor.

Büyük bir kriz yaşayan Afganistan’da 22,8 milyon kişi ciddi anlamda gıda sıkıntısı ile karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Afganistan'daki çocukların yaklaşık yüzde 45'inin, anne karnından itibaren ciddi gıda yetmezliği çektiği ve bu nedenle ülkede yüksek oranda anne ve bebek ölümleri yaşandığı bildiriliyor.