Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır ve Ürdün istihbarat başkanları ile Filistin'deki gelişmeleri ele aldı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Ürdün İstihbarat Dairesi Başkanı Tümgeneral Ahmed Husni'yi kabul etti.

Kamil ve Husni, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın Filistin'e destek mesajlarını Abbas'a iletti.

Kahire ve Amman'ın Filistin yönetimi ile halkına desteklerinin yer aldığı mesajlarda, bölgesel güven ve istikrarın önemine vurgu yapıldı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da Mısır ve Ürdün'le koordinasyonun sürdürülmesinin önemine dikkati çekerek, Filistin meselesi için sarf ettikleri çabaları takdir etti.

Görüşmeye Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Sekreteri Hüseyin Eş-Şeyh ve Filistin Genel İstihbarat Başkanı Macid Farac da katıldı.

Mısır ve Ürdün istihbarat başkanlarının Ramallah'a ziyaretlerinin, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in bölgedeki temaslarına denk gelmesi dikkati çekti.

TANSİYON YÜKSELDİ

İsrail'in geçen hafta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın bölgede gerilimi artırdı.

İsrail ordusunun 26 Ocak'ta düzenlediği baskında 10 Filistinlinin öldürülmesini, Kudüs’teki bir yasa dışı Yahudi yerleşim biriminde 7 İsraillinin hayatını kaybettiği saldırı izlemişti.

İşgal altındaki Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde de 28 Ocak'ta 13 yaşında bir Filistinlinin düzenlediği silahlı saldırıda biri ağır, 2 İsrailliyi yaralamasıyla bölgede şiddet artmıştı. Fanatik Yahudi yerleşimci gruplar, Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere, mülklerine ve araçlarına saldırmıştı.

İsrail ordusu ve Yahudi yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Filistinli öldürüldü.