AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in ofisinden İstanbul'daki tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada AB'nin Birleşmiş Milletler'in çabalarını desteklediği aktarılarak, "Türkiye'yi bu anlaşmaya aracılık etme ve uygulanmasını desteklemedeki önemli rolünden dolayı takdir ediyoruz." denildi.

ORTA AFRİKA CUMHURİYETİ

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Moskova Büyükelçisi Leon Dodonu-Punagaza, İstanbul’da imzalanan tahıl sevkiyat anlaşmasının önemli adım olduğunu belirtti.

Dodonu-Punagaza, Sputnik’e açıklamasında, “Gübre ve tahıl sorununun çözüme kavuşturulması önemli bir çözüm. Rusya’dan gübre nakletmek için daha nasıl hareket edebileceğimizi görmek için bunu, Orta Afrika Cumhuriyeti’ne bildirmem gerekiyor” ifadesini kullandı.

FİNLANDİYA

Finlandiya, İstanbul’da imzalanan tahıl anlaşmasını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, “Küresel gıda güvenliği krizinin üstesinden gelmek için umut verici adımlar. Genel Sekreter (António) Guterres'in çabalarını ve iyi niyetlerini takdir ediyoruz. BM, krize acil çözümler bulmada merkezi bir rol oynuyor” diye konuştu.