Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Hakkari Şemdinli Akbal köyü kırsalında, Hakkari İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat, jandarma komando ve güvenlik korucu timlerince başlatılan Eren Abluka-2 Operasyonu kapsamında, dün 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Teröristlerle birlikte M-16 piyade tüfeği, AKS-47 piyade tüfeği, bu silahlara ait çok sayıda mühimmat ile 3 el bombası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından "Terör abluka altında" başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Eren Abluka-2'de, Hakkari Şemdinli'de, jandarma ve korucularımız, eylem hazırlığındaki 2 teröristi etkisiz hale getirdi. Terör yasasını büyükelçiler eliyle değiştirmek isteyen, tezkerelere 'Hayır' diyen, belediyelere terörist alan Kılıçdaroğlu'na duyurulur." ifadesini kullandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik başlatılan "Eren/Abluka-2 Operasyonu"nun devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda dün ilçe kırsalında icra edilen ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda M-16 piyade tüfeği, bu silaha ait 120 fişek, AKS-47 piyade tüfeği, bu silaha ait 120 fişek, 10 şarjör, 3 el bombası, el yapımı patlayıcı için hazırlanmış 2 antitank roket başlığı, zaman ayarlı 3 patlayıcı düzeneği, 4 elektronik el yapımı patlayıcı alıcı düzeneği, 400 gram plastik patlayıcı, 50 metre infilaklı fitil, 1,5 litrelik 4 pet şişe içinde patlayıcı, 18 elektrikli fünye, 24 sensörlü kablo, 2 termal şemsiye, 40 pil ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir."